Miben segíthet egy padlószőnyeg a csomagtartóban?

20/09/2018
Padlószőnyeg a csomagtartóban
Padlószőnyeg a csomagtartóban

Az autók belterének egyik legnagyobb részét a csomagtartó teszi ki. Minden extra milliméter számít, mert a nagy csomagtartó népszerűségnek örvend. Vajon miért? A csomagtér az egyik első szempont, amit egy új autó vásárlásakkor megnézünk. Ez különösen igaz a nagyobb járművekre, amelyekkel nagyobb mennyiségű szállítmány visznek. Ekkor persze fennáll az a veszély, hogy a csomagtér megsérül a rakománytól. Egy jó szőnyeg ezt könnyen megakadályozhatja. Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen kiegészítő használata.

Megelőzi a kárt és a foltokat

Ha használsz padlószőnyeg a csomagtartóban, nem kell félnünk attól, hogy a kifolyó folyadékok kellemetlen nyomot hagyhatnak, vagy attól, hogy a szerszámok, stb. felsérthetik a csomagtér falát. A csomagtartóba gyakran pakolunk dolgokat, így egyre több használat után egyre jobban károsodik a csomagtartó az idő múlásával. Ez az autó viszonteladási értékét is csökkentheti.

Padlószőnyeg a csomagtartóban
Padlószőnyeg a csomagtartóban

Egy gumiszőnyeget használva védjük a padlót és a falat. Tehát biztonságosan tudjuk szállítani eszközeinket, akár kiskedvencünket vagy akármit, ami kárt tehetne a csomagtérben.

Előnyök:

  • Véd a folyadék okozta foltoktól
  • A csomagtartó falát nem fogja felsérteni pl. egy éles szerszám
  • Stabilabb, biztonságosabb

Cseréld le a régi szőnyeget egy újra

Az autósszőnyeg egyik előnye, hogy könnyen elfedi a régebbi sérüléseket, károkat. Teljesen új megjelenést adhatunk a csomagtartónak egy gumiszőnyeggel, mintha vadiúj lenne. Ettől igényesen fog kinézni a csomagtér, ahova a felszerelésünket pakoljuk. Ez segít megakadályozni a csomagtér további károsodását, így soha nem késő egy gumitömlő megvásárlásához.

A rakomány védelme

Egy autószőnyeg nem csak a rakteret, hanem a szállítmányt is védi. Hogyan? Egy extra réteg gumitömítést ad a csomagtérhez. Ennek köszönhetően szinte bármilyen rakományt biztonságosan szállíthatunk, az egészen törékenytől a nagyon súlyosig. Egyes modellek eleve úgy vannak tervezve, hogy megakadályozzák a rakomány útközbeni ide-oda csúszkálását.

Mi van, ha többre van szükségünk? Például, ha olyan környezetben mozgunk, ahol gyakran sáros minden? A megoldás egy speciális gumiból készült padlószőnyeg. Ezek rendkívül tartós gumiból készülnek, ami ellenáll a hőnek, hidegnek és nedvességnek. Nagyon sokféle modell megtalálható, de mindegyik darab kiválóan véd a sár és a nedvesség ellen.

Több, mint egy kiegészítő

Az autószőnyegeket többnyire a hasznosságuk miatt alkalmazzák. Ez az elsődleges cél, de az is igaz, hogy egy kis stílust is hozzáadhatnak a járműhöz. Egy szép padlószőnyeg feldobja a raktér megjelenését. Olyat is találhatunk, amin logók, ábrák láthatóak, ezek nagyon jól mutatnak a csomagtartóban.

Egyszerűen, tisztán

Egy autószőnyeg vásárlásánál nincsen egyszerűbb dolog. A legjobb, ha még akkor megvesszük ezt a kiegészítőt, mielőtt komolyan használni kezdjük az új járművünket. Ügyeljünk arra is, hogy jól nézzen ki és illeszkedjen a raktérbe. Az a legjobb, ha életstílusunknak megfelelően választunk. Ha például gyakran szállítunk súlyos rakományt, akkor egy kivételesen tartós szőnyegre lesz szükségünk. De a legfontosabb az, hogy minőségi legyen, és felfogja a nedvességet és a szennyeződéseket.